15 November 2014

Deze twee scenario’s gaan om de nasleep van een overwinning: de vijand is verslagen of de prinses is gered. Maar wat komt daarna? Deze medium-fantasy scenario’s gaan verder waar in een film de aftiteling zou starten.

Locatie: Korte Geer 1, Delft.

Tuig

De held heeft een beruchte magiër verslagen. De handlangers van deze magiër zijn grotendeels gedood, maar een klein groepje is bij elkaar gedreven om in de hoofdstad terechtgesteld te worden. Voor de wachters is het allemaal tuig, maar ieder van hen heeft een eigen verhaal en eigen herinneringen aan ‘de Magister’. Vrijwillig of tegen wil en dank, hoog of laag in rang, vechtjas of kok, samen wachten ze in een cel op hun einde. Er is een kleine kans dat een enkeling kan ontkomen, maar daarvoor is opoffering en samenwerking nodig.
>moodboard

Rollen:

De magiërsleerling (Gespeeld door Sanne B.), voorheen de vertrouweling en gedoodverfde opvolger van de Magister

De bodyguard (rol geclaimd), ooit gered door de Magister en uit dankbaarheid zo trouw als een hond

De ‘gast’ (Rol geclaimd), op jonge leeftijd door de Magister uit een simpel gezin opgeëist en sindsdien zelden buiten de persoonlijke vertrekken te vinden

De kok (rol geclaimd) is streng gelovig en daarom tegen magie,  roerde zich niet teveel en probeerde zich in plaats daarvan te richten op de meer praktische zaken

De hovenier schijnt al jong wraak gezworen te hebben tegen de Magister, maar of dat echt zo is? In al die jaren is er niets gebeurd.

De rentmeester (rol is geclaimd) doet niet aan morele oordelen en diepe emoties maar wel aan harde feiten en cijfers. Maar waar komen toch die geruchten over een geheime verhouding vandaan?

De huurling (rol is geclaimd) heeft alle vuile zaakjes van de Magister van dichtbij gezien en is nogal allergisch geworden voor de blije en kritiekloze volgzaamheid van sommige volgelingen.

De jongste bediende (gespeeld door Maartje) was voor veel mensen onzichtbaar tot ze iets nodig hadden. Je zou versteld staan wat je allemaal kunt opvangen als je onzichtbaar bent.

Wakker

Na een slaap van honderd jaar worden de bewoners van een kasteel wakker. Het koninkrijk is inmiddels in andere handen gevallen, alle vrienden van de hofhouding buiten het kasteel zijn al jaren dood en de net ontwaakte verloofde van de troonopvolger ziet zich geconfronteerd met een concurrent die zegt hen gered te hebben uit hun slaap (en een leger buiten de poort heeft staan). De hofhouding moet nu een weg vinden naar het minst ongelukkige einde van dit sprookje.
>moodboard

Rollen:

De Koning (gespeeld door Marc) stond op het punt om de macht over te dragen en een rustige oude dag in te gaan toen de slaapvloek inging. Alles is opeens anders en dat veilige pensioen moet toch op een of andere manier te redden zijn …

De Koningin was eigenlijk helemaal nog niet klaar voor de geraniums, maar ze voelde zich verplicht aan haar man en kind om ruimte te maken. Is het wel wijs om zo’n uitzonderlijke situatie over te laten aan nieuwbakken heersers? Misschien dat ze toch …?

De erfgenaam (rol geclaimd) had een verloofde, maar nu ook een redder. Wie trouwt er met wie en maakt het uit wat je echt wilt als een hele hofhouding van je keuze afhangt?

De verloofde geeft veel om de troonopvolger, maar had voor de slaapvloek al trouw gezworen aan de Koning

De held (gespeeld door Roel) heeft al het traditionele heldenwerk gedaan en komt nu de traditionele beloning opeisen, met geweld als het moet.

De drie fey (alledrie geclaimd) zijn wezens die niet helemaal menselijk zijn. Ze moeten het land zelf vertegenwoordigen en objectief de Koning adviseren, maar ze zijn erg verstrengeld geraakt in sterfelijke praktijken.  Zij roepen op tot een eenduidige beslissing zodat het land door kan gaan met leven, maar ieder hoopt ergens op een andere uitkomst. Niemand komt de kamer in of uit totdat ze het eens zijn…