17-19 januari 2020

StmchZomerkamp

In de Tweede Wereldoorlog brengt een gemêleerd gezelschap van notabelen en artistiekelingen gedwongen een aantal jaar met elkaar door. De omgeving is lommerrijk, het eten prima en de activiteiten die ze organiseren zijn stimulerend. Het is bijna genoeg om de dreiging te negeren. Als het verzet teveel schade aanricht, maakt ieder van hen namelijk kans om als vergelding door de Duitsers gedood te worden…

Foto’s vorige editie
Schrijf je in (vanaf 14-11 20.00)
Praktische informatie
Personage vormgeven

Of stel je vraag over dit evenement

Spel

Zomerkamp is een larp voor 30 deelnemers, gebaseerd op echte gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Over een weekend speel je de gevangenschap van je personage uit van net na de arrestatie tot net na de bevrijding. Ongeveer elk dagdeel maken we een sprong in de tijd. Bij een tijdsprong kun je buitenspels overleggen met andere spelers wat er in de tussentijd gebeurd is. Na ongeveer een half uur gaan we weer door met het spel. Verder kun je brieven en pakketjes sturen en ontvangen van en naar de buitenwereld in deze tijd.

De groep is gemengd en iedereen zal niet altijd meteen door een deur kunnen. Maar zonder baan of gezin moeten de gijzelaars toch samen hun eigen vermaak maken. Er is een kampkrant, een bonte avond, sport en spel, lezingen en discussieclubjes. Bij je inschrijving kun je aangeven hoe je bij wilt gaan dragen. De bijdrage van de crew aan het spel is beperkt. Het is grotendeels de dreiging op de achtergrond die je situatie zo absurd maakt. We zijn er vooral om de sfeer neer te zetten en tijdsprongen en workshops soepel te laten lopen.

Zomerkamp is een driedaags larp event. Hierbij ligt het accent op rollenspel en heb je gewonnen als iedereen een mooi evenement heeft gehad. Het event is low-plot, het meeste spel zal komen uit de interacties tussen verschillende spelers.

De larp gaat over banden tussen mensen die normaal niet voor elkaars gezelschap gekozen zouden hebben. Het verhaal draait niet om fysieke actie en ontsnappingen, maar om verkennen wat er gebeurt als je mensen uit hun eigen omgeving haalt en hun vrijheid inperkt. Waar zoek je verbinding als je vertrouwde wereld wegvalt? Wat heb je nog gemeen als je leeft in een tijd van verzuiling?

Wat kun je van ons verwachten:

  • een sfeervolle setting waar een groot gedeelte van je spel afhangt van je eigen initiatieven
  • mogelijkheden om vooraf banden te smeden tussen personages
  • workshops om in je rol te komen en een debriefing achteraf
  • een mooie locatie en eten in stijl

Wat verwachten we van jou:

  • Je kunt omgaan met eten dat meeverandert met wat er in de loop van de tijd nog te krijgen was in Nederland. Er is genoeg, maar we hebben bijvoorbeeld meestal geen cola of culinaire hoogstandjes in de aanbieding.
  • Je staat achter ons doel van het verkennen van verbinding in moeilijke tijden. Conflict kan altijd gebeuren maar is geen doel op zich.
  • Je draagt bij of doet mee aan het dagprogramma of een andere sfeerverhogende activiteit
  • Je zet je in om samen van de workshops en de rolinvulling een succes te maken
  • Je kleedt je in de sfeer van de tijd, maar we checken niet of het 100% correct is. We helpen je graag als je twijfelt.

Mede mogelijk gemaakt door Evolution Events

Evolution Events helpt ons met advies en met het verwerken van betalingen. Maar dit is een One Odd Orange-evenement.