Playtest Rozenhoek

Foto: Odd Orange

Je bent een gewone Nederlander. Je werkt, je zorgt; niets bijzonders. Maar je voelt je onrustig: dit kan toch niet alles zijn?

Dan valt er een brief bij je op de mat. Je hulp is nodig bij een belangrijke kwestie. Je wordt gevraagd om raadselachtige instructies op te volgen en op een afgesproken tijd contact op te nemen. Alsof iemand jou zomaar daarvoor zou vragen. Het moet wel een grap zijn, of een soort oplichting, toch? Maar…misschien is dit wel waar je op zat te wachten. Je besluit toch de gok te wagen. TIJD IN!

Wat is Rozenhoek?

Rozenhoek is een online larp die zich afspeelt tussen het normale Nederland en het Anderland wat er onder en achter ligt.  Spelers krijgen vier online bijeenkomsten en drie kleine offline opdrachten om samen het raadsel van de verdwenen ambassadeur op te lossen. Je ontdekt waarom juist jullie gekozen zijn en waarom niet alles is wat het lijkt op de grens tussen Nederland en Anderland.

De inspiratie voor Rozenhoek komt onder meer uit de Nederlandse folklore en uit urban fantasy zoals de Toby Daye-boeken van Seanan McGuire. De setting is hedendaags Nederland met verborgen fantasy-elementen.

Thema’s: wholesome, samenwerken onder druk, Faeries Are Not Nice And Sparkly, folklore/mythologie, cosy mystery.

Playtest?

Omdat online larp nieuw voor ons is, zoekt Odd Orange ongeveer vijf mensen die een eerste versie van Rozenhoek willen testen. Je speelt gratis een eerste versie van de larp in ruil voor je feedback. Aanmelden kan via het contactformulier.

Hoe werkt het?

We spelen via vier wekelijkse IC videocalls van een uur, aangevuld met drie offline solo-opdrachten op een moment naar keuze. We gebruiken een datumprikker om momenten te kiezen die werken voor alle testers.

  • De personages zijn in grote lijnen voorgeschreven. Je kunt een personage kiezen uit de lijst of je laten verrassen door ons. Personages zijn kort omschreven, in overleg kun je dit zelf verder aanvullen (maar het hoeft niet.) Elk personage heeft al een link met andere spelers, ook al weet je dat misschien niet vooraf.
  • Je krijgt een uitnodiging per post met binnenspelse instructies. Tussen de sessies in voer je ook drie kleine opdrachten uit. Deze zijn bedoeld om je in de sfeer van het spel te krijgen, maar ze kunnen ook extra informatie opleveren.
  • In sessie 1 ontmoet je de andere personages, in sessie 4 breng je samen rapport uit over wat je ontdekt hebt. In de videocalls bespreek je wat je ontdekt hebt, deel je je mening en probeer je nieuwe plannen te bedenken.
  • Je krijgt hoe dan ook waardering voor je inzet. Binnen het spel kan het dan wel spannend worden, buitenspels kan je zoektocht eigenlijk niet mislukken. Het gaat om samen leuk spel maken tussen jullie personages en het ontdekken van de spelwereld.